dimarts, 3 de febrer del 2009

CONSTRUCCIO DE LA MAQUETA I



Lo mes important per a la construcció de una maqueta es tenir un espai nomes per aquest us, tot hi que es possible pensar en altres alternatives:com fer-la suspesa del sostre, o plegable a la paret. En tot cas cal tenir tota la construcció sempre al mateix lloc.Depenen de l’espai, tindrem que adaptar el traçat a la habitació (veure esquema-1) per tenir el màxim aprofitament de la maqueta. Dibuixarem el circuit amb un model basic, tot hi que mes endavant podrem modificar-lo per adaptar-lo al espai elegit, (en el mercat hi ha molts programes de dibuix per aquest us específic).
El primer de tot es muntar una estructura de fusta, (veure esquema-3) que serà la base de tot el circuit, l’esquelet amb “cairons” de 50x150cm. els anirem tallant, adaptant-los per poder construir un circuit que encaixi a l’habitació.
La subjecció dels cairons es farà amb cargols de M-5 de 5cm. i amb els cargols no alineats (veure esquema-2) per a major estabilitat, també s’hi poden posar uns escaires addicionals per millorar la estructura sobre la qual col•locarem un contraxapat de fusta de 10mm. (veure esquema-4) que anirem treballant per poder-la adaptar al circuit prèviament estudiar i dibuixat, en aquest cas la subjecció la farem amb pistola de cola calenta.(en tot cas l’ajuntarem amb cargols M-2).
L’alçada de la maqueta dependrà del gust del consumidor, per la meva banda estarà a 1100cm. del terra, ja que d’aquesta manera tindrem una visió mes realista de la maqueta, però això es molt personal.
La propera actuació es farà depenen del pisos que tingui la maqueta, serà mes o menys complicada, de totes maneres la subjecció entre fustes es important ja que depèn d’aquest pas, la estructura tindrà una consistència molt bona, cosa important per la seva estabilitat.
A la part de sota de la estructura i col•locarem llums, així mes endavant tindrem una visió molt mes acurada de la part inferior, ja que la futura col•locació del tema elèctric i digital serà molt mes fàcil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Algunes fotos del Tren HO

¡Tus propias imágenes en una Slideshow para MySpace, Facebook, orkut o tu página web!mostrar todos los imagenes de esta slideshow

Zona Industrial

Zona Industrial
La maquina fumejant en la zona Industrial

A TOTA VELOCITAT

PLATAFORMA RODONA

PLATAFORMA RODONA

Cocodril

Cocodril